Aktualitások


Generali Biztibusz Baleset megelőző programja alsó tagozatban


Létrehozva: 2018.06.18., Beküldte: pappsz, Rovat: Események 2017-2018

Iskolánk örömmel csatlakozott a Generali Biztibusz Baleset megelőző programjához. A sikeres pályázatot követően, ingyenes budapesti tréningen vehettünk részt, ahol elsajátíthattuk a foglalkozások vezetéséhez szükséges ismereteket. A program célja a gyerekek otthoni és iskolai baleseteinek megelőzése. A megvalósításhoz 150 ezer Ft értékben kaptunk eszközöket.
 

Márciusban tartottam a Baj-társas, májusban pedig a Kalandjáték elnevezésű foglakozást 3. és 4. osztályos tanulók részére.
 
A gyerekek a témát komolyan vették, megfogalmazták, hogy nem is gondolnak játék és egyéb tevékenységeik közben a rájuk leselkedő veszélyekre. Általában ösztönösen cselekednek, nem gondolják át egy-egy tettük következményeit, pl. széken való "csingálódás"! A játék során sok ilyen szituációval találkoznak, amelyek célja a figyelemfelkeltés. A veszélyhelyzetek felismerése és megoldása a játékos körülmények között sok új információval látta el a tanulókat.
 
A gyerekek élvezték a foglalkozásokat. Szívesen vettek részt a játékokban. Rendkívül lelkesek voltak. Komolyan vették a feladatokat és a közös tevékenység összekovácsolta a csapatokat. Nem kellett őket győzködni, szívesen vettek részt a foglalkozásokon.
Remélem, a programban részt vevő tanulóink jobban észreveszik a hétköznapokban rejlő veszélyeket. S ha már felismerik a veszélyhelyzeteket, a megoldást is megtalálják rá!
 
Jövőre folytatjuk!

 

Sümeghiné Károly Hajnalka

 

Fényképeket megtekintheti kapcsolódó galériánkban.Előző oldal: Támop-3.1.7-11/2-2011-0206  Következő oldal: Könyvtár