Aktualitások

2022.06.30., Rovat: Általános hírek
 

Aktualitások


Kettős Átadó ünnepség az iskolában


Létrehozva: 2022.10.27., Beküldte: pappsz, Rovat: Általános hírek

A Rumi Rajki István Általános Iskola két civil szervezete is sikerrel pályázott a diákok iskolai életét szebbé, jobbá tevő eszközök beszerzésére. A Magyar Falu program keretében, Magyarország Kormánya támogatásából meg is valósulhattak ezek a beszerzések.

A Rumi Diák Sportegyesület egy 9 személyes kisbusszal gazdagodott, a Szemünk Fénye Szülői Egyesület pedig az egészségnevelést szolgáló kültéri Fitnesz eszközök, a fenntartható fejlődés pedagógiáját támogató fedett kerékpártároló, s szelektív hulladákgyűjtő beszerzését valósíthatta meg, s a szülői egyesület pedig saját erőből a Kültéri Fitnesz parkot meg is építtette, s a fedett kerékpártárolót is felállíttatta.

A Kültéri Fitnesz parkot, az új fedett kerékpártárolót, szelektív hulladékgyűjtőt, s a Renault Trafic kisbuszt hivatalosan is birtokba vehette az iskola közössége a 2022. október 13-án, az iskola sportudvarán tartott Átadó ünnepségen.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő úr átadó beszéde, Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója köszöntője után került sor a létesítmények átadását jelképező szalagátvágásra, majd Horváth István plébános úr áldotta meg az átadott létesítményeket és a gépjárművet!

Ünnepségünk végén a tanulók nagy örömmel vették birtokba, próbálták ki az átadott eszközöket, létesítményeket, gépjárművet, az Atroplussz Kft ajándékaként pedig egy egészséges Fitnesz tízórai összeállítást fogyaszthattak el osztálytermeikben!

A támogatásból megvalósult beszerzések élhetőbb iskolát eredményeznek, s a vállalások, nevelési célok eredményesebb megvalósítását is nagymértékben előmozdítják.

Kraft Béla László intézményvezető

Képeket megtekintheti kapcsolódó Galériánkban
Előző oldal: Támop-3.1.7-11/2-2011-0206  Következő oldal: Könyvtár