Aktualitások


Határtalanul 2022


Létrehozva: 2022.06.10., Beküldte: pappsz, Rovat: Általános hírek

A 7. osztály - a pedagógiai programunkban foglaltaknak megfelelően idén is részt vehetett a Határtalanul programban. Iskolánk a HAT-KP-1-2021_1-000117 azonosítószámú "Mi egy vérből valók vagyunk" című pályázatával 3 334 150 Ft támogatást nyert el az erdélyi osztálykirándulás megvalósítására.

A 22 fős 7. osztályunkkal utaztunk a 6 napos erdélyi kirándulásra jól bevált útvonalon, s helyszínekre, ahol - a nemzeti összetartozás jegyében - Székelyudvarhely szállásközponttal igyekeztünk bemutatni tanulóinknak a sokszínű Erdély ezernyi szépségét, látnivalóit, történelmét, irodalmát, építészetét, népművészetét, élővilágát, természetföldrajzát, hírességeit, közös történelmünk emlékeit, az ott élő őslakos magyarságot. Hisz "Mi egy vérből valók vagyunk"!

A program a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának, támogatásával a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által meghirdetett Határtalanul! program keretében a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére érdekében valósulhatott meg. A pályázati támogatás célja a határon túli kirándulások támogatása a Magyarország határain kívül élő magyarság megismerése, valamint a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakítása, illetve erősítése volt.

A tartalmas osztálykirándulásról, a feledhetetlen programokról az itt megtekinthető Erdély prezentáció, s a tanulók Útinaplója, valamint egy rövidfilm nyújt valósághű betekintést.

Prezentáció

Élménybeszámoló

 Előző oldal: Támop-3.1.7-11/2-2011-0206  Következő oldal: Könyvtár