Aktualitások

2020.08.12., Rovat: Általános hírek
 

Aktualitások


Tájékoztatás


Létrehozva: 2020.05.22., Beküldte: pappsz, Rovat: Általános hírek

Tisztelt Szülők!

Az elmúlt napon megjelent kormányrendeletek az iskolák működését illetően is változásokat fogalmaztak meg. Ezek választ adnak sokakat foglalkoztató kérdésekre. Ezekről, s iskolánkat érintő hatásairól, működésünk változásiról szeretném Önöket tájékoztatni.

 
1.A tantermen kívüli digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad. A tanév tehát nem hosszabbodik meg.
 
2. Június 2-tól engedélyezik a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, ami kiscsoportos konzultációkat, vagy egyéni felkészítést jelenthet. Ezzel a lehetőséggel mi szeretnénk élni, s az arra rászoruló, vagy arra igényt tartó tanulókkal való találkozást kezdeményezzük, vállaljuk.
 
3. Június 2-tól a gyermekek felügyeletét valamennyi iskolában meg kell szervezni, ennek biztosítását az intézményektől június 26-ig kérik. Amennyiben a szülők kérik, gyermekük felügyeletét, azt korlátozott körülmények között, maximum 10 fős csoportokban tudjuk megtenni, a meglévő biztonsági szabályok betartásával.
 
4. Június 2-15. között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységek szervezhetőek, ezért kérjük a szülőket, hogy ezt is mérlegeljék igényük bejelentésekor. Ha az otthoni tanulása gyermeküknek eddig is eredményesen zajlott, s megoldott a felügyelete, akkor nem feltétlenül szükségszerű a felügyelet igénylése, hiszen energiáinkat inkább a felzárkóztatásra kell fordítanunk. Mindemellett az otthon maradók számára ugyanúgy folyik a digitális tanrend, s küldjük, fogadjuk a feladatokat, értékeljük azokat.
 
5. A június 16-26. között a következő tanévre való felkészülésre, felzárkóztatásra is sor kerülhet. Ez nem a tanév meghosszabbítását jelenti, de akinek nem sikerült a tovább haladásához, a felsőbb évfolyamra lépéséhez megnyugtató szintet elérnie, annak mindenképpen felajánljuk segítségünket, s intenzíven foglalkozunk vele ebben az időszakban. A többi tanulónak csak és kizárólag felügyeletet tudunk biztosítani ebben az időszakban.
 
6. Június 2-től 26-ig az étkezést a gyermekfelügyeletben részt vevők számára a tanév szabályai szerint kell biztosítani, és június 29-től állunk át a nyári szüneti rendre. Tehát június 26-ig, ha Önök gyermekük számára felügyeletet igényelnek, ezzel együtt étkezést is kérhetnek.
 
7. Tanévzárás, bizonyítványosztás, ballagás a hagyományos módon nem szervezhető, a nagy tömegeket megmozgató, nagy volumenű eseményeket kerülni kell, a tanulók részvétele sem tehető kötelezővé. Ezért ezeket a rendezvényeket az alábbi módon tervezzük:
 
Ballagás: Június 20-án, szombaton 17:00 órakor. Csak a ballagtató 7. és a ballagó 8. osztályos tanulók önkéntes részvételével, szabad térben, az iskola udvarán. A 8. osztályos tanulók szűk családi köre lehet résztvevője, külső szemlélője az udvaron az eseménynek, szájmaszk felnőtteknek kötelező.
 
Tanévzárás, bizonyítványosztás osztályonként, azon belül is maximum 10 fős csoportokban, kizárólag a tanulók részvételével. A 7. és 8. osztályosoknak a Ballagást követően lesz. A többi osztálynak június 22-én 23-án eltérő időpontokban, egy később meghatározott időbeosztás szerint. Erről későbbiekben az osztályfőnökök nyújtanak tájékoztatást.
 
8. A nyári táborok június 16-tól napközis és ottalvós formában egyaránt megtarthatók lesznek. Az ezzel kapcsolatos igényfelmérést előző levelünkben megkezdtük. Igény és lehetőség szerint Erzsébet Napközis tábort szervezünk és 1 hetes ottalvós Erzsébet táborra pályázunk. Bővebb ismeretek birtokában, s az igények ismeretében ismét keresni fogjuk Önöket! Várjuk Önöktől a visszajelzéseket, igényeket a szoros határidőn belül május 25-én 16:00 óráig. Az összesített létszámokat nekünk is határidőre továbbítani kell a Tankerülethez.
Tisztelettel kérem további kitartásukat ebben a lassan javuló helyzetben, s megértő támogatásukat, együttműködésüket.
Üdvözlettel:
 
Kraft Béla László
intézményvezető


Előző oldal: Támop-3.1.7-11/2-2011-0206  Következő oldal: Könyvtár