Aktualitások

 

Aktualitások


Látogatóban a leendő elsős apróságok és a szüleik


Létrehozva: 2019.03.27., Beküldte: pappsz, Rovat: Események 2018-2019

Március 20-án iskolánkban nyílt napot tartottunk. Amíg a szülők Koós Katalin első osztályos tanítónő bemutató óráján bepillanthattak az iskolánk által alkalmazott tanítási módszerekbe, majd részt vehettek Igazgató úr tájékoztatóján, addig az iskolába készülő gyerekek velem, leendő tanító nénijükkel tölthették az időt.
 
Mindannyiunk számára izgalmas, élménydús két óra volt. Beszélgettünk, könyvjelzőt készítettünk a kedvenc mesekönyvükbe, amiből szüleik az esti mesét olvassák, együtt tízóraiztunk, s játszottunk az "iskolás" játékokkal.
Úgy vélem, az érzelmi biztonság megteremtése az egyik legfontosabb feladata az iskolába érkező kisdiákok tanítójának. Bízom benne, hogy ez a nap hozzájárult ahhoz, hogy félelmek nélkül, magabiztosan, vidáman lépjék át szeptemberben az iskola "kapuját".
Szeretettel várom mindannyiukat, s minden elsős kisdiákot, akinek szülei  iskolánkat választják gyermeküknek, s rám bízzák legféltettebb kincsüket.
Reménykedem, hogy nem csak a gyerekekkel sikerül jó kapcsolatot kialakítanom, hanem a szülőkben is segítőtársakra találok, hiszen ez alapozza meg a derűs, kiegyensúlyozott iskolás éveket mindannyiunk számára.
"Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, ami csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog."
(Szent-Györgyi Albert nyomán)
 
 
Rum, 2019. 03. 26.                                                       Tamás Csilla
                                                                        a leendő első osztályosok tanító nénije
 
Képeket megtekintheti kapcsolódó Galériánkban.


Előző oldal: Támop-3.1.7-11/2-2011-0206  Következő oldal: Könyvtár